lørdag 7. februar 2015

Knyttede kanelsnurrer







Her laget som knyttede kringler, av deigen jeg vanligvis laget skillingsboller eller klippekrans av.
 
Gjærdeig:
3 liter hvetemel
1 liter melk
300 gram smeltet margarin
2 poser tørrgjær til søt bakst
2,5 dl sukker
1 ts kardemomme
1 egg (kan sløyfes)
 
Bland det tørre, og ha i den fingervarme blandingen av melk og margarin.
Elt i kjøkkenmaskin en stund til smidig deig som slipper bakebollen.
Heves til dobbel størrelse.
 
Del deigen i to, og legg den ene delen tilbake i bakebollen med kjøkkenhåndkle over.



 Den andre kjevles ut til et rektangel, som når en lager skillingsboller.
Pensle med smeltet margarin og dryss over sukker og kanel.
Brett dobbel på langsiden, slik at det fortsatt blir et rektangel. Og skjær 1-2 cm tykke strimler (avhengig av størrelse).
Sno strimmelen til en spiral og slå knute på den. Gjem endene under, og vips - ferdig.

Pensle med vispet egg når den er etterhevet. Og dryss over et lett dryss med en blanding av sukker og kanel.
 
Stekes i ca. 10 minutter ved 225 grader. (8 minutter steketid, om de skal i fryseren og varmes på nytt senere)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar