søndag 7. juni 2020

Paella




Olivenolje
1 stor gul løk
2-3 fedd hvitløk i båter
2 store hakkede tomater
1 søt paprika
1-1,5 dl grønne frosne erter (tines først)
Frisk koriander, hakket
Fersk ingerfær, ca 1,5 ts finraspet.
Sort pepper malt
Rosépepper, knust hel
Salt
Paprika krydder
Gurkemeie
Safran
ca. 4 stk. kyllingfilet delt i biter
ca. 30 reker med skall
4 dl paella ris
8 dl vann
Sitron i skiver med skall

Bland kyllingfilet, olivenolje, koriander, hvitløk og ingerfær. La dette stå og godgjøre seg, mens kraften lages.
Rens rekene og legg til side. Rekeskallet kokes i vannet i 20-30 minutter for god kraft. Sil av, og erstatt med mer vann (= 8 del) dersom noe har dampet bort.
Stek så løk i olje et par minutter, og ha så i tomatene. Bruk stor vid stekepanne med høye kanter. Etter ca. 5 minutter tilsettes paprika, erter og øvrig krydder. Rør underveis. Når dette har freset seg sammen, tilsettes kylling og stek dette lett sammen under røring. Hell så litt mer olivenolje også risen. Stekes under røring i ca. 10 minutter, før rekekraften helles i. Kokes under røring i ca. 20 minutter.
Ta av plata og legg på halve sitronskiver og reker på toppen. Dryss over litt hakket koriander og lett dryss av paprikakrydder og litt knust hel rosepepper.
Sett hele pannen i stekeovnen på nederste rille og bak ved 220 grader i ovnen i ca. 10 minutter eller til risen kjennes ferdig ut.
Kan bruke ildfast form, er kjelen har plasthåndtak.

Oppskriften har jeg tilpasset litt for meg etter Food_passion Jamila.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar