Lag først olivenolje med urter:
- 1/2 dl olivenolje
- 2 hvitløksfedd
- rosmarin, timian og evt. andre urter en har for hånden.
- Litt maldonsalt
Knus hvitløk og ha i olje sammen med salt og urter. La stå et par timer.
Gjærdeigen:
- 7 dl fingervarmt vann
- 1/2 - 3/4 pakke tørrgjær
- (1ss honning)
- 1 ts salt
- 3 ss olivenolje
- 950 g hvetemel
- maldonsalt
Bland alt i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til blank men løs deig. Heves 1 time, mens deigen er smurt på toppen med et tynt lag olivenolje.
Ved hjelp av slikkepott fordeles deigen i en stor langpanne og etterheves, mens stekeovnen varmes.
Før steking dyppes finger i urteoljen og stikkes i langpannen. Fordel resten av oljen over deigen, og få med hvitløk og urter.
Dryss over med maldonsalt, og stek ved 225 grader til lys gylden farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar