Av min gode kollega Terje har jeg lært å lage julegløgg, og den ble nydelig.
Kok opp en liter vann med 10 nellikspiker, 10 grønne kardemommefrø (kjøpt på Asia butikk) , 1 kanelstang og tre tynne skiver fersk ingefær. Kokes i 20 minutter, og trekkes rett under kokepunktet i to timer. Sil av krydder, og Rør så inn 200 gram sukker. Hell i 5 dl rødvin og varmes til drikketemperatur uten å koke ( kok den om den skal være alkoholfri). Nytes evt med rosiner og mangler, men jeg liker den best uten.
Hva synes Terje om at du kokte gløgg på ham da? Tror ikke jeg har noen stor nok gryte til å romme en hel kollega, selv om de er gode. Jeg foretrekker også min gløgg uten mangler...
SvarSlettForøvrig synes jeg det blir godt om man også har oppi en appelsin, delt i fire biter.
(ikke meningen å være frekk, men de skrivefeilene ble litt for morsomme til at jeg klarte å la være)
Uff, ja det så riktig så makabert ut. jeg har rettet dette nå. takk for tips med appelsin også, for de som ønsker dette.
SvarSlett