mandag 6. juli 2009

Litt boklesing i sommer
Nå er sommerferien her, og litt lesing må til. Når jeg leser lever jeg meg helt inn i historien, og klarer ikke å legge den fra meg.


Siste bok som er lest her i heimen er "Saman er vi mindre aleine" av Anna Gavalda.
Boken selges på Bokkilden med terningkast seks. En roman om fire ulike mennesker, som av ulike grunner bor sammen i en leilighet i Paris. Alle har opplevelser med brutte relasjoner og svik bak seg. Historien handler om hvordan disse menneskene knytter seg til hverandre og skaper et sterkt gjensidig samhold. At boken var skrevet på nynorsk gjorde den litt tung å lese de første sidene, men etterhvert er det glemt. Når boken er lest har den frisket opp disse gamle norskferdighetene mine. Boken er på over 600 sider, men er rask å lese. Med intens lesing brukte jeg under et døgn.
Mitt terningkast til forskjell fra Bokkilden er en 3'er.

Forrige bok var "Vinter i Madrid" av C.J. Samson. Masse historieoppfriskning fra opptakten til første verdenskrig i Spania. Tykk bok med mange sider, som jeg brukte litt tid på å komme skikkelig i gang med. Boken er velskrevet og historien er bra. Handler om en kar som er noe skadet etter bombingen Dunkirk. Han blir sendt fra England til Spania for å spionere på sin tidligere studievenn. Vi følger hans hverdagsliv i Spania, hans liv som spion og hans møte med kjærligheten. Boken er verdt å lese, og får av meg terningkast 4.

2 kommentarer:

  1. Saman er ein mindre åleine er veldig tung og den var lett å miste poeng i, men tilslutt gjekk det kjempebra! Eg koste meg veldig med den.

    SvarSlett
  2. Har ikke lest disse bøkene, men jeg leser også litt i sommer. Anne Holt for tiden.

    SvarSlett