onsdag 20. september 2017

Vikingsokker


Strikket i garntykkelse 20 masker på 10 cm på pinne 3,5
Legg opp 48 masker på strømpepinner. Strikk *2 rette og 2 vrange* i 5 omganger. Gå over til å strikke videre mønster med *5 rette og 1 vrang* i 18 cm.
Strikk så fram og tilbake glattstrikk på halvparten av maskene (24 masker) til hælkappe i 7cm. Så felles i hver side ved å strikke til 8 masker gjenstår i ene siden. Strikk tilbake til det gjenstår 8 masker i andre side. Strikk tilbake igjen og strikk sammen siste maske før forrige vending og neste maske. Snu og gjør det samme i andre side. Fortsett på samme måte der og Strikk med en maske fra "gapet" på hver side hver omgang, til du har strikket opp alle de 8 maskene. Det er nå igjen 4 masker på pinnen.
Ta opp 15 masker på hver side av hælkappen. Stikk når rundt som før hælen, men ha ren glattstrikk på de to pinnene under foten.
Kilen i hælen felles slik: På pinne 1  felles det det med å ta den tredje siste maske løs av, strikk siste og ta den løse masken over den strikkede, strikk en maske.
På 3 pinne strikkes første maske, så de neste to maskene strikkes sammen.
Dette gjøres på annenhver pinne 4 ganger, til du igjen har 12 masker på hver pinne (=til sammen 48 masker).
Strikk rundt og rundt videre til ca. 3 cm før full lengde ved tærne.
Tåfelling:
på 1. pinne og 3. pinne strikkes den nest siste og tredje siste masken sammen og siste maske rett.
På 2. og 4. pinne strikkes maske to og tre sammen.
Dette gjentas på annenhver omgang 4 ganger.
Etter dette felles det på samme måte hver omgang til det er to masker igjen på hver pinne. Fell så av ved å dra garnet gjennom alle maskene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar