onsdag 23. desember 2015

Agurksalat



Lake:
0,5 liter vann
1 ts salt
3 ss sukker
2,5 ss epleeddik 5%

Kok raskt opp alt, slik at sukker/salt løser seg opp. Avkjøl

1 hel slangeagurk skjæres i skiver på langs med ostehøvel. Ta bort den ytterste skiven med skall.
Skjær til en kommer inn til frøene. Vend agurken 45 grader, og gjør det tilsvarende på den siden. Når dette er gjort på alle fire sidene.
Skjæres alle agurkskivene en gang på langs, og så deles alle i to for noe kortere lengder.

Legges på tallerken og drysses med salt på begge sider, laken er romtemperert.
Laken helles over agurkene, og settes kaldt noen timer (eller dagen før).

Agurksalaten bruker jeg til ovnsbakt ørret med rømme/smør/dillsaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar