torsdag 14. mai 2015

Grove rundstykker

Disse rundstykkene ble veldig saftige og gode.


1, 4 kg hvetemel
700 g sammalt hvete grov
200 gram havregryn
250 gram margarin
1,5 ss sukker
2 ts salt
1,2 l melk
2pk tørrgjær
1 egg

Bland tørrgjær med sukkeret, hell over litt av melken (fingervarm) og la dette stå i 5 minutter for å få i gang gjæringsprosessen. Hell dette etterpå tilbake i resten av melken og ha også i egget.
Bland resten av det tørre sammen og bland inn melkeblandingen. Eltekrok i ca. 5-10 minutter.

Til slutt skjæres margarinen i terninger, og has i deigen. Elt videre i 3-5 minutter til deigen ikke lenger har smør lag rundt seg. Rundstykkene blir mer saftige, ved å tilsette smøret på denne måten.

Hev godt opp og form til rundstykker på ca. 90 gram, da blir det store fine rundstykker (ca. 40 stk.)
Etterhev, pensle med egg, og dypp rundstykkene i boller med havregryn, solsikkefrø eller sesamfrø.

Stekes på 225 grader til de ser gyldne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar