Nora 10 år, her i huset, elsker Pavlova kake. Hos oss lages den slik:
4 eggehviter piskes stive. Ha så i 200 g sukker litt etter litt mens piskingen pågår. Pisk alt til blank tykk hvit marengs. Vend forsiktig i 0,5 ts eddik og 1,5 ss maizena til slutt.
Tegn en sirkel på 22 cm diameter på bakepapir, og bre massen ut i denne.
Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader, og senk til 150 grader så snart kaka er satt inn. Stekes midt i ovnen i halvannen time. Skru da av varmen og la ovnsdøra stå på gløtt. Når ovnen og kake er blitt kald, tas kaka ut.
3-5 dl kremfløte piskes og fordeles på kaka rett før servering. Her er den pyntet med blåbær, jordbær og "after eight" sjokolade. Bruk frukt etter sesongen.
4 eggehviter piskes stive. Ha så i 200 g sukker litt etter litt mens piskingen pågår. Pisk alt til blank tykk hvit marengs. Vend forsiktig i 0,5 ts eddik og 1,5 ss maizena til slutt.
Tegn en sirkel på 22 cm diameter på bakepapir, og bre massen ut i denne.
Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader, og senk til 150 grader så snart kaka er satt inn. Stekes midt i ovnen i halvannen time. Skru da av varmen og la ovnsdøra stå på gløtt. Når ovnen og kake er blitt kald, tas kaka ut.
3-5 dl kremfløte piskes og fordeles på kaka rett før servering. Her er den pyntet med blåbær, jordbær og "after eight" sjokolade. Bruk frukt etter sesongen.
Fyttikatta den ser god ut!!!
SvarSlettMå nok prøves. Takk for oppskrift :-)