søndag 7. november 2010

Oppskrift vårruller
Jeg laget for første gang vårruller hjemme, noe som faktisk ble innmari godt og kan anbefales. Jeg tilpasset min egen oppskrift etter tips fra en Thailandsk venninne, og legger her ut oppskrift og bilder av hele prosessen. Dette bør dere prøve - veldig moro å lage.


OPPSKRIFT:
50 g vanlige nudler eller glassnudler (vermicelli)
300-400 g ferdigstekt kyllingbiter (jeg brukte ferdig pakke stekt kylling til salat)
(Stekt kjøttdeig av svin, kan brukes i stedenfor kylling)
400 g hodekål i tynne strimler på ca. 3 cm
300-400 g fint revne gulrøtter
3 fedd hvitløk, fint revet
1/2 finsnittet løk
1 pakke "tynne lefser" til vårruller (frossen pakke fra Asia butikk)
Ingefær
Soyasaus (de fra Asia butikk er best, men Kikkoman kan også brukes)
Koriander
Evt. salt og pepper og litt sukker
2 piskede egg til innpakkingen.Ta opp vårrull-lefsene fra fryser og tin i 30 minutter i plasten. Ta så bort embalasjen og pakk lefsene inn i en fuktig håndkle, og ta ut et om gangen til innpakking av deigen.
Bruk wok gryte med høye kanter og fres løk og hvitløk i litt olje til det blir blankt. Ha i finsnittet kål, og la dette stå med jevnlig omrøring i en del minutter til den synker litt sammen og er blank og litt myk. Ha i finraspede gulrøtter og la stå noen minutter til. Pass på at det ikke blir brunt og stekt. Ha til slutt i svært finkuttet kylling og ferdig bløtede nudler delt i små biter. Kjøttet må være stekt på forhånd. Hell av om det blir for mye væske i blandingen. Smak til med soyasaus og krydder til du får den orientalske smaken og styrken du ønsker. Vær forsiktig med salt, da det er mye saltsmak i soyasausen. Jeg hadde i tillegg i ca. et par spiseskjeer egen krydderblanding til vårruller som jeg fant i Asia butikken, men her kan du smake til med det du liker. Ikke bli for bundet av oppskriften for du kan tilpasse dette etter hva du har i skapet og hva du liker.
Pensle "lefsene" med egg langs kanten som vist på bildene. Legg på 2 små spiseskjeer fyll og brett som vist. Friteres i frityrolje (ikke olivenolje) i 5-6 minutter, til de har fin gylden farge ved ca. 180 grader i frityrkoker eller i kjele. Oljen er passe varm når en liten brødbit freser uten å bli brent. La vårrullene renne av på tørkepapir. Lag en stor porsjon om du skal ha til frysing, for de går fort unna. Friteres etter de har vært fryst, eller før. Friteres de før frysing bør de varmes lett i stekeovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar