fredag 30. oktober 2009

Oppskrift til hals-/skjerfalongen for November


Mønsteret på månedens garn oppskrift har jeg funnet på denne Ravelry siden. Bildet i den engelske oppskriften viser ikke skjerfet så flott, som det egentlig er. Ser dere å "project" av dette skjerfet på Ravelry, ser dere hvor flott det kan bli i ulike garn. Bildet jeg har lagt inn her strikkes i garnet jeg ha anbefalt i den norske oversettelsen under. Jeg er ikke ferdig, slik at det er ikke blokket eller festet tråder. Gir derfor kun en smakebit på garnvalget.

Jeg har tilpasset oppskriften til et smalere skjerf enn i det dere ser i den engelske oppskriften, utfra garnet jeg har brukt. Det ser jeg også mange har gjort på Ravelry, slik at det ikke blir et stort sjal.

Garn:
Jeg har brukt 2 nøster a 100g Fame trend fra Marks & Kittens med strikkefasthet 26 masker på 10 cm på pinne 3. Dette er et flerfarget garn med lange fargeskift, som gir et spennende og flott skjerf.
Jeg har brukt pinne nr. 3 på skjerfet.

Garn og pinner kan du tilpasse slik du vil.

Legg løst opp 74 masker på pinne 3 1/2-4, og bytt til pinne 3 når du skal strikke første pinne.
Skjerfet strikkes fram og tilbake.

Rad 1-6: Strikk rett (rillemønster)

Rad 7: Strikk 5 masker rett, *fell 10 masker, strikk 7 masker rett (=8 masker på høyre pinne, da du har igjen en fra fellingen)*. Strikk fra * til * 2 ganger til. Fell så 10 masker igjen og strikk så de siste 4 maskene rett (=5 med den som er igjen fra fellingen.

Rad 8: Strikk 5 masker rett, *Legg opp 10 masker, strikk 8 masker rett*. Strikk fra * til * 2 ganger til. Legg så opp 10 masker til og avslutt med 5 rette.

Rad 9-13: Strikk rett (rillestrikk.

Rad 14: Fell 6 masker *Strikk 7 rette (= 8 masker på høyre pinne), fell 10 masker*. Gjenta fra * til * 2 ganger til. Strikk 7 rette (= 8 masker på høyre pinne). Fell de siste 6 maskene.

Rad 15: Legg opp 6 masker *strikk 8 rette, legg opp 10 masker*, gjenta fra * til * 2 ganger til. Strikk 8 rette og legg til slutt opp 6 masker.

Gjenta rad 1 til 15 til skjerfet er passe langt. Avslutt med rad 6 slik at skjerfet blir likt i begge ender. Fell løst av og fest trådene, som det blir en del av.

1 kommentar:

  1. Jeg har valgt meg dobbel tråd av 2 forskjellige 100% syntetiske garn. Fargene er ihvertfall fine. Dårlig med garnbutikker på Tenerife :-)

    SvarSlett