Jeg lager gløgg både med og uten alkohol. Den alkoholfrie gløggen er laget på den samme krydderbasen som den alkoholholdige.
Når jeg koker krydderbasen, dufter det fantastisk jul i hele huset. Krydderbasen kan om ønskelig lages 1-3 dager før den skal brukes, men den må oppbevares i kjøleskapet.
Vingløgg
Denne kan bruk med både rødvin og hvitvin.
1 liter vann
10 nellikspiker
10 grønne kardemommefrø (kjøpt på Asia butikk)
1 kanelstang
3 tynne skiver fersk ingefær
200 gram sukker
5 dl rød eller hvit vin
Kok vann og krydderne i 20 minutter, og la det videre trekke rett under kokepunktet i to timer. Sil av krydderne, og rør så inn 200 gram sukker til den er løst opp. Ha i 5 dl rødvin eller hvitvin og varm dette til drikketemperatur uten å koke.
Serveres i rause kopper. Nytes evt med rosiner og mangler, men jeg liker den best uten.
Alkoholfri gløgg
1 liter vann
10 nellikspiker
10 grønne kardemommefrø (kjøpt på Asia butikk)
1 kanelstang
3 tynne skiver fersk ingefær
Saften av en mandarin
4 dl solbærsirup
Kok vann og krydderne i 20 minutter, og la det videre trekke rett under kokepunktet i to timer. Sil av krydderne. Bland så inn saft av mandarin og solbærsirup og varm godt opp.
Varmende krus er klare til å drikkes for store og små.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar