onsdag 20. september 2017

Suksessterte


Oppskriften fra AnneBrith sin kakeblogg med egne tilpasninger

Kakebunn:
120 g mandler
36 g mel
180 g eggehvite
180 g sukker


Hakk mandler og mel fint i en foodprosessor.
Pisk eggehviter og sukkeret stivt.
Vend forsiktig mandelblandingen i marengsen. Hell røren i en form a 20-24 cm og la bunnen steke i ved 180 grader i 20-30 minutter til den blir lett gylden. Avkjøl bunnen.


Gul krem:
10 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
160 g sukker
1 vaniljestang (eventuelt 20 g vaniljesukker)
175 g meierismør
Varm opp eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang/vaniljesukker på medium varme til sukkeret løses opp. Førhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader begynner den å tykne og det begynner å ryke fra kjelen. Dette er et tegn på at du skal passe på.
Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.
Når kremen koker rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.
Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.
Sett kaldt. Gjerne natten over.