onsdag 20. september 2017

Kremet blomkålsuppe med feta





Mengde beregnet til 2 porsjoner.
2 ss rødløk i småbiter
1/2 blomkål
5 dl  vann
1 terning hønsebuljong
1 dl matfløte
2 ss terninger fetaost (som har ligget i krydderolje, ferdig glass)
Maldonsalt/hvit pepper


Baconterninger


Fres løken gyllen i litt smør eller  olje. Når den er blank, freses dette videre litt med en halv blomkål i små buketter. Krydre med maldonsalt og hvit pepper. Hell så over 5 dl vann og en terning hønsebuljong. Kok opp og ha så i 1 dl matfløte. Kokes på lav varme i ca. 15  minutter. Ha etter dette i 2 ss fetaost i krydret Olje. Sil av det meste av oljen før det tilsettes i suppen. Mos alt med stavmikser. Kok opp, smak til med mer salt og pepper om ønskelig. Serveres med sprøstekt baconterninger.
Serveres med nystekte hvitløksbaguetter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar