onsdag 23. desember 2015

Steking av ribbe (tynnribbe)




Gni godt inn godt med salt og pepper 1-2 før steking.
Jeg steker den dagen før og setter den kaldt.
Ribba deles opp i porsjonsstykker, og varmes med medisterkakene og julepølsene før servering på julaften.

Legg ribba i ildfast form, eller langpanna om den er stor, med svoren opp.
Krøll sammen litt aluminiumsfolie og tilpass under ribba, så den blir litt høyere på midten.
Hell over 2 dl vann og dekk langpanna med folie.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 40-45 minutter, og sjekk da om svoren har blåst seg opp.

Fjern folien over ribba (men ikke den under). Senk temperaturen til 200° og stekes videre midt i ovnen i ca. 1 time.
Blir ikke svoren sprø nok, settes grillelementet på. Må da sitte foran ovnen å følge med, så den ikke blir brent (det går fort). Er dele av ribba sprø, legges folie over den delen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar