lørdag 15. desember 2012

Deilig hjemmelaget julegløgg

Av min gode kollega Terje har jeg lært å lage julegløgg, og den ble nydelig.
Kok opp en liter vann med 10 nellikspiker, 10 grønne kardemommefrø (kjøpt på Asia butikk) , 1 kanelstang og tre tynne skiver fersk ingefær. Kokes i 20 minutter, og trekkes rett under kokepunktet i to timer. Sil av krydder, og  Rør så inn 200 gram sukker. Hell i 5 dl rødvin og varmes til drikketemperatur uten å koke ( kok den om den skal være alkoholfri). Nytes evt med rosiner og mangler, men jeg liker den best uten.

2 kommentarer:

  1. Hva synes Terje om at du kokte gløgg på ham da? Tror ikke jeg har noen stor nok gryte til å romme en hel kollega, selv om de er gode. Jeg foretrekker også min gløgg uten mangler...

    Forøvrig synes jeg det blir godt om man også har oppi en appelsin, delt i fire biter.

    (ikke meningen å være frekk, men de skrivefeilene ble litt for morsomme til at jeg klarte å la være)

    SvarSlett
  2. Uff, ja det så riktig så makabert ut. jeg har rettet dette nå. takk for tips med appelsin også, for de som ønsker dette.

    SvarSlett