torsdag 30. juli 2015

Lasagne




Til 4 personer

KJØTTSAUS
400 g kjøttdeig, stekt i biter
1 mellomstor gulrot
1/2 mellomstor pastinakk
1/2 søt paprika
1/2 mellomstor gul løk
1/2 kinesisk hvitløk
Litt vårløk
1 liten kartong hermetiske hakkede tomater
1/2 terning kjøttbuljong
1 1/2 dl vann
Timian og oregano, helst fersk
Salt og pepper


BECHAMELSAUS
3,5 dl. H-melk
3 ss margarin
2 ss hvetemel
Litt salt og muskatkrydder


I TILLEGG
6 pastaplater
Revet ost, gjerne Jarlsberg


Begynn med kjøttsausen.
Stek kjøttdeig uten å krydre, og sett til side.
Kutt alle grønnsakene i veldig små terninger, og fres dette i litt olje på middelsvarme til det blir mykt og blankt.
Ha kjøttdeigen, grønnsakene, vann, buljong, urtene og salt/pepper i en kjele. Kokes på svak varme i ca. 30 min. Juster evt. med litt mer vann om nødvendig (avhengig av hvor mye vann som er i kjøttdeigen)
Lag bechamelsausen mot slutten.

Smelt margarin  på middels varme, og rør inn hvetemel. Småkokes under omrøring i et par minutter før det spes med varm melk. Kok opp, og la det putre under omrøring i et par minutter. Smak til med salt og litt muskat.

Litt olje i ildfast form. Hell i 1/2 parten av kjøttsausen, dekk over med tre pastaplater, hell over tynt lag med den hvite sausen, så resten av kjøttsausen, 3 pastaplater, og til slutt resten av den hvite sausen. Dekk over godt med revet ost.

Stekes ved 200 % i 30 minutter. Hvil noen få minutter før servering.

Med utgangspunkt i oppskrift fra nettet, og tilpasset min smak og min lasagneform.