fredag 16. mai 2014

Litt flere bilder fra "en beltestakk, blir forhåpentligvis, til"

Her er hjulet/skoningen sydd sammen til en remse (ull og lerret), med et påsydd bomullsbånd langs den ene siden. Videre er det vætet i en bøtte varmt vann, og viklet stramt på en tre-staur. Stod ute til tørk i ca. 3 uker sommerstid, og  ble videre presset godt før sammensying i endene.
 
Skoningen sys med tette sømmer rundt og rundt. Trenger ikke strekke så mye, når den er strukket på staur.
Min mor har brodert mønster til forkle.

 


Brodere 'in spe' til kvarden (halslinning)

Litt stolt over å ha gått på sølvkurs, og laget denne halsringen i sølv selv.


Plan for hvordan båndene på forkle skal festes.


mandag 12. mai 2014

Beltestakk


Her har jeg lagt brokade på hjulet eller skoningen som det egentlig heter. Her legges tittekant og slitekant nederst.
Den grønne tittekanten, skal klippes ned, slik at den så vidt synes.

Guddis lapper til kveldskos

Det er så godt med lapper til kveldskos, så blir det snop og litt mat på en gang.

Visp 3 egg med 4-6 ss sukker, til lys eggedosis.
1 l surmelk
hvetemel
2 ts natron
(evt. litt smør)

Bland i surmelka, hvetemel og natron. Mel til tykk røre, litt tykkere enn vaffelrøre.

Stekes på stor steketakke på begge sider, eller i stekepanne.

Serveres med rømme, syltetøy og sukker, mmmmmmm.

Oreokake

Bunn:
375g oreokjeks (knuses med kjevle)
80 g mykt smør

Røres i kjøkkenmaskin med K-spade (Kenwood) til jevn masse og trykkes ut i 26 cm form. Stå kaldt i 30 min.

Fyll 1:
200 g Philadelfia kremost, romtemperert
2 1/2 dl melis
2 dl kremfløte - piskes til krem

Rør sammen ost og melis. Vend dette forsiktig i den piskede kremfløten. Ha oppå bunnen, og la dette avkjøles før neste fyll has på.

 Fyll 2:
1 pk med sjokolademousse (bruker Toro sin pulverpakke)
2 del fløte/melk
1 dl kremfløte - piskes til krem

Bland sjokoladepulveret med visp i kjøkkenmaskin sammen med fløte/melk i noen minutter. Bland forsiktig inn den piskede kremfløten til jevn farge og konsistens. Ha oppå bunnen, og la dette avkjøles før resten has på.
 
Topping:
3 dl kremfløte - piskes til krem
Bres over kaka
 
Pyntes med hakket oreokjeks og lyse Nonstop-sjokolade.
 
Trenger noen timer på å stivne fint, før forma tas av.
Har laget kaken dagen før den spises, men tar da kjeks og nonstop på samme dag som den spises, om enn noen timer før.