lørdag 31. januar 2009

Jeg har fått denne flotte utmerkelsen fra Judit i dag. Den står for:
"Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forholdene er usedvanlige sjarmerende og søte og formålet er å finne og være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelsene er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse."
Den 10.02 fikk jeg denne utmerkelsen også fra Maria.

Hjertelig tusen takk til Judit og Maria for at du fant meg og bloggen min verdig dette.
Jeg har funnet ut at jeg vil gi den videre til Rullegardina. Hun har nettopp laget seg blogg, og det er mye koselig der allerede. Hyggelig at nye finner inn i bloggeverden (sier jeg som er en måned gammel blogger ;)



I går hadde datteren min på 7 år pysj-party med seks venninner på overnatting. De bakte en gjeng boller, og her ser dere det flotte resultatet.
Bolleoppskriften er super, og er som følger;
2 egg
1ts kardemomme
2,5 dl sukker
ca. 3 l hvetemel
300g smeltet margarin
1 pakke gjær, eller 2 pakker søt tørrgjær
1 liter lunken melk.

Deigen hever supergodt, og den blir veldig smidig og lite klissete. Det er sikkert eggene som bidrar til dette.
Deigen forheves, etterheves og bollene stekes ved 220 grader i ca.10-12 minutter.

Sparkebukse, strikket og heklet i Lanett. Har heklet jakke og lue til, men har ikke fått montert det enda. Måtte legge ut buksen nå, fordi hvit er fagern på alongen "et år i farger" for januar.

søndag 25. januar 2009

Vinter cape


Min svigermor har strikket en flott cape til datteren min, Nora, på 7 år. Jeg må strikke en liten hatt og noen lange pulsvarmere, som passer til.


onsdag 21. januar 2009

mandag 19. januar 2009

Koselig gave

Jeg fikk disse to herlige utmerkelsene i dag fra Akvarella. Fikk også den nederste av Karna, og sier mange takk.
Veldig koselig var det å få begge to. Jeg er knapt en måned gammel på blogger-fronten, så dette satte jeg veldig pris på . Tusen takk Akvarella !!!

Når jeg skal dele disse med meg videre, velger jeg å ikke gi begge awardene til samme personer. Da kan jeg med god samvittighet dele med flere jeg har lyst til å gi en oppmerksomhet til.

STRIKKE AWARD 2009 (den øverste) gis til:
- Knittermarie; fordi hun har inspirert meg med flere ting, spesielt et skjerf jeg ser for meg i drømme. Snill som hun er sender hun også dette mønsteret. Tusen takk !
- Anette, Atina, RedHobitt, Liv-Toril, Optimisten, Solis, Webbelin, som har strikket alle pannebåndene i pannebånd alongen 2008. (Ruth@ også, men hun har den fra før)

KREATIV BLOGGER (den nederste) har følgende regler:
1. Vinneren kan kopiere denne logeren til siden sin.
2. Lag en link til den du fikk awarden fra.
3. Nominer minst 7 andre blogger.
4. Lag linker til disse på bloggene på bloggen din.
5. Legg igjen beskjed på bloggene til de nominerte.

Jeg gir min videre til:
- Ruth@; som har den fra før, men som hjalp meg i gang med oppretting og tilpasning av min første blogg.
- Tino; som har en fantastisk delikat blogg, og som virkelig inspirerer meg til å lære med mer om fotografering. Hun skaper en egen stemning i bildene sine.
- Elin; som fikk meg til å se at musikk fra Youtube kan legges i bloggen, hun bidro til at gamle minner kom fram med mimremusikk.
- Kamelia; som har en flott blogg og en salgsside med masse fint.
- Trude; som har mange flotte bilder og lekkert garn på siden min. Takk for at du følger min blogg.
-Annemor; koselig side med mange ideer. Hun lager noe personlig ut av det hun lager.
-Inger-55; Lekre bilder på siden sin gir inspirasjon. Nydelig håndarbeid, og skjønn hund.

søndag 18. januar 2009

Ut på tur - aldri sur


Vår lille godjente, vill og søt.

Pannebånd


Her har jeg strikket pannebånd til en venninne som har bursdag i dag. Da pannebåndet er hvit, blir det også mitt bidrag til alongen "et år i farger" der temaet var hvit, sort eller grått.
Jeg har brukt dobbel alpakke fra Du store alpakka. Oppskriften finner du her fra Drops Design

lørdag 17. januar 2009

Ukas mimre drømmesang.

Herlig gave fra hemmelig venn

Jeg fikk en utrolig flott gave med omtanke bak av min hemmelige venn på Hobbyboden denne måneden. Jeg mener dette er fra Aria.
Bildet snudde seg av en eller annen grunn, når jeg lastet det opp her. Jeg fikk herlig Kauni garn (noe jeg virkelig ønsket meg) i fantastisk fargespekter med oppskrift på et flott sjal. Pinnene skal nok begynne å svinge seg på dette i helgen. Nydelig te, som jeg nyter i skrivende stund, kjempeflotte knapper og post it. Tusen takk - denne gaven satte jeg virkelig stor pris på!!!


fredag 16. januar 2009

Januar skjerf


Da er skjerfalong oppgaven for januar ferdig. Jeg har strikket i Sandnes Alpakka, som er et veldig behagelig garn å strikke med. Skjerfet ble mykt og godt å ha på også.

tirsdag 13. januar 2009

Pannebånd januar

Her er januar pannebåndet mitt, strikket i Bris. Deilig og mykt, men kanskje ikke det som varmer mest på dager med sur vind.

søndag 11. januar 2009

Vinterstemning - bidrag fotoalong januar




Nydelig lørdag med vintersteming. Det nederste bildet er tatt fra verandaen, mens det andre er tatt på en liten luftetur med hunden.


fredag 9. januar 2009

Godbiter


I dag kjørte jeg 3 timer med bomtur til et avlyst møte på jobben, men da jeg fikk vært innom et par garnbutikker på hjemturen var jeg like blid. Nydelig garn til sjal og sjerf, som jeg ikke får tak i hjemme, gjorde dagen herlig. Og når jeg kom hjem ble dagen enda bedre. Jeg hadde bestilt boken på Capris.no for noen penger jeg fikk til jul, og den lå i postkassen i dag. Boken "Knitting on the edge" er bare fantastisk flott, og inneholder mange fantastiske mønster til kanter. Her kommer jeg til å få mange gode ideer til pannebånd- samt hals/skjerfalongen i løpet av året. Virkelig en bok jeg allerede er veldig glad i - jeg som vanligvis angrer når jeg får se innholdet i bøker som har fristet. Den anbefales !

mandag 5. januar 2009

Garnopptelling


Ja nå er det tid for vareopptelling mange steder, og jeg har sett over garn-lageret mitt.
Jeg har pr. i dag akkurat 5 kilo garn med uåpnede nøster, mens jeg har 4,4 kilo restegarn. En del av restegarnet er en halv søppelsekk med ullgarn jeg fikk etter min farmor.

søndag 4. januar 2009

Opprydding etter musikkfest

Jeg takker alle som var på mimrefesten i går, og en spesiell takk til alle som la ut musikk. Jeg hadde det veldig hyggelig med å høre på musikk med sjel, og fikk mange innspill til minner fra sanger jeg hadde glemt. Kjempemorsomt. Jeg har nå tatt bort mesteparten av musikken jeg la inn i bloggen, men lar det bli igjen en godbit.

lørdag 3. januar 2009


I kveld har jeg mimre musikk party på bloggen,
og håper mange gjester stikker innom med god musikk og legger hilsen igjen. Da kan jeg høre på sangene deres også vet du.

En fantastisk sang jeg liker

torsdag 1. januar 2009

Min første kopptue (vaskeklut)

Min mor har fått prøve ut min første kopptue. Tilbakemeldingen er at den er veldig god, så jeg får kanskje bruke litt av bomullsgarn-lageret mitt, og strikke noen til meg selv også.

Nok en pinneveske